VÄLKOMMEN TILL WERMLANDS GILLES AKTIVITETER jan-feb 2021

Lennart Nilsson kommer att hålla ett föredrag via zoom med titeln ”Den Svenska Monarkins Legitimitet, Svenska Folket, Journalisterna och Riksdagsledamöterna”. Lennart Nilsson är docent i offentlig förvaltning och har tills helt nyligen arbetat på som forskare vid SOM-institutet på Göteborgs Universitet och har stor erfarenhet av att analysera vad svenska folket, politiker, journalister och andra har för åsikter om viktiga frågor i samhället. Vi tror att detta föredrag ligger rätt i tiden då intresset för kungahusen i Europa ökar. Vi kan ju bl.a. följa det engelska kungahuset i flera serier på Netflix. TV4 och C More planerar en serie i ”The Crown”- stil om den svenska kungafamiljen med manus av Åsa Lanz, som skrev manus till filmen om Selma.

Tid: torsdagen den 25 februari 18.00. Föredraget inklusive frågor beräknas ta ca 45 min.