Vårutflykt till Hönö 2017

Årets utflykt i Wermlands Gille skedde i strålande solsken. Vårt Första mål var Ersdalens Naturreservat i den nordvästra delen av Hönö. Här kunde vi njuta av den typiska bohusländska havsmiljön med tomtningar (enkla bostäder under sillperioden) i klippskrevor och rösen på bergsklackarna liksom trift och andra växter i skrevorna. Här fanns också rester från militära aktiviteter från andra världskriget.

Vi lunchade på Tullhuset i fiskehamnen, där vi var ett stenkast från Fiskemuseet. Utflykten avslutades med vandring på Hönöslingan vid Junfruviken. Här vandrar man bland björkskog och andra lövträd och buskvegetation men har hela tiden närheten till havet. Vi lyckades få njuta av näktergalens vackra sång och liksom olika växter som t.ex. ryssgubbe, jungfrulin och rödsvingel.

Lämna en kommentar