Årsstämma och Lussefest 2018

Ordföranden, Erik Schoster, öppnade den 147:e Gillesstämman och hälsade alla välkomna. Dagordningen godkändes och ordföranden kunde lätt och elegant avhandla de olika punkterna. Glädjande är att Gillet har haft ett ökande antal nya medlemmar under senare år. Antalet medlemskap i föreningen är 52 och antalet medlemmar 86. År 2022 har föreningen funnits i 150 år.

På den efterföljande Lussefesten var vi 34 vuxna och 7 barn. Som vanligt bjöds vi på ett fantastiskt luciatåg med skönsång, flöjtspel och solosång under Dan Olssons pianoackompanjemang. I år hade vi för första gången på länge också 2 fina tomtenissar med i tåget. Flickorna i luciatåget har sjungit för oss i 7 år och vi hoppas att de vill fortsätta och förgylla våra Lussefester med sin sång.

Årets julbord kom som förra året från Göteborgs Restaurangskola AB. Som vanligt var det en uppsluppen stämning med sång och mycket prat. En obligatorisk sång är verksamhetsberättelsen skriven på vers till melodin ”Inbjudan till Bohuslän”.

Som vanligt dök också tomten upp för att ta reda på om det fanns några snälla barn, som ville ha julklappar. Många vuxna kunde också glädjas åt fina vinster i det traditionella jullotteriet.