Årsstämma och Lussefest 2019

Ordföranden, Erik Schoster, öppnade den 148:e Gillesstämman och hälsade alla välkomna. Dagordningen godkändes och kunde snabbt avverkas. Ingegerd Nyberg avtackades för förtjänstfullt arbete i styrelsen. Glädjande är att tre nya medlemmar invaldes i styrelsen. Antalet medlemskap i föreningen är 51 och antalet medlemmar 82. Tema för kulturafton 2020 diskuterades. Styrelsens förslag att bjuda in Lars Hansson, som jan 2019 disputerade på ämnet Vid gränsen – Mottagning av flyktingar från Norge, upptogs mycket positivt. Vi fick tips på böcker (thrillers) skrivna av Bernt Andersson på verkliga näst intill osannolika händelser från samma tid Dessa är Hönsen värper små ägg i år, Tuppen gal tidigt på torsdag och Korgen full av ruttna ägg.

På den efterföljande Lussefesten bjöds vi som vanligt på ett fantastiskt luciatåg med många vackra sånger och med Dan Olsson vid pianot. Dans dotter Agnes var lucia och hon bidrog även med mycket vacker solosång. Resten av luciatåget kom i år från Partille kulturskola med Klara Öjerot som sångpedagog. Det var ett ungt gäng där flertalet var 10 år, som trots sin unga ålder bjöd på stämningsfull skönsång.

Årets julbord, som kom från företaget Matsmak var gott, innehållsrikt och dessutom mycket rikligt. Som vanligt var det en uppsluppen stämning med sång och mycket prat. En obligatorisk sång är verksamhetsberättelsen skriven av Erik på vers till melodin ”Inbjudan till Bohuslän”. Många kunde också glädjas åt fina vinster i det traditionella jullotteriet.