Kulturafton 5 mars 2016

På kulturafton hade vi nöjet att höra Eva Flyborg ge några glimtar från sina 20 år som ledamot av Sveriges Riksdag. Som ny i riksdagen gjorde Eva starkt intryck på dåvarande försvarsministern då hon vid ett besök på jägarbataljonen i Boden inte bara besökte regementet utan även deltog bataljonens marsch med full packning.

Riksdagens arbetssätt är kanske inte helt självklart för allmänheten. Man kan ju i TV-sända debatter få intryck av att antalet politiker i plenisalen är ganska få. Eva menade att man som politiker inte har tid att följa alla debatter på plats då man har ett stort antal dokument som skall läsas och utlåtanden som skall skrivas. Däremot missar man sällan en röstning då alla politiker i god tid innan röstning via högtalare i alla rum meddelas detta.

Eva har alltid varit rak och tydlig i debatter och också varit tillgänglig för ”Göteborgarna” genom att ha regelbundna träffar i Göteborg under hela mandatperioden för att svar på frågor och lyssna på göteborgarnas åsikter.

Idag har Eva sitt politiska engagemang som styrelseledamot i moderbolaget för Göteborgs Evenemang, turism och besöksnäring, Göteborg & Company Kommun-intressent AB.

Musiken har alltid funnits med som en viktig beståndsdel i Evas liv. Under mars 2015 gav hon ut sitt debutalbum (pop) med titeln ”Inner secrets”.

Eva sjöng och ackompanjerade på gitarr flera av låtarna och vi kan varmt rekommendera inköp av albumet. Flera av oss tog också tillfället i akt och köpte albumet och ser fram emot nya album.

Lämna en kommentar